Domnișoara Teodora Constantinescu, Președintele Organizației de Tineret a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, transmite mesajul dedicat aniversării a șase ani de la Adunarea Generală Constitutivă a structurii de tineret a Asociației. Mesajul se înscrie în tradiția adresei anuale din anii 2015-2019 adresată tinerilor monarhiști români.

Reproducem mesajul cu mențiunea că poate fi preluat în presă (Redacția blogului Organizației de Tineret a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei).

Domnișoara Teodora Constantinescu în deschiderea Serii despre Unitatea Românească şi instituţia Coroanei, 6 noiembrie 2019.

Mesaj pentru Tinerii Monarhiști Români

7 august 2020

Dragi tineri,

Mă adresez vouă nu neapărat ca lider al unei comunități de tineri patrioți atașați de valorile Coroanei și tradițiile permanenței românești, dar în primul rând ca o tânără asemenea Dvs.

La 24 de ani am avut onoarea de a fi aleasă ca președinte al Organizației de Tineret a asociației Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei. Am primit această încredere cu onoare și datorie. 

Fotografii pentru campania Idei pentru a serba 10 Mai de acasă. Modalitatea a 4-a: „Mergeți la promenadă”.

În ultimele luni, societatea românească a trecut, alături de întreaga umanitate, printr-o mare provocare. Apariția noului coronavirus a adăugat pentru existența noastră o nouă primejdie, care s-ar putea să ne schimbe modul de viață. Dincolo de răspunsul societății la sanitarizarea populației coordonată de autoritățile publice, rămâne un fapt acela că echilibrul mediului înconjurător ține de eforturile noastre, de zi cu zi. “Îmi exprim admirația față de toți copiii și adolescenții lumii de astăzi. Sunt inspirată de efortul lor, de curajul lor, de viziunea și de spiritul lor civic”, afirma Majestatea Sa Custodele Coroanei într-un mesaj adresat societății românești în ziua de vineri, 20 septembrie 2019.

Noi, tinerii monarhiști, rămânem uniți de idealul și crezul nostru comun. Ca lider al tinerilor monarhiști, alături de mine am onoarea de a avea tineri remarcabili, precum colegul meu și confratele muzician Răzvan Apetrei (32), Președintele Onorific al Organizației de Tineret. Aproape de organizația noastră au rămas, dintre membrii fondatori ai organizației de tineret, chiar colegii din prima conducere, aleasă în urmă cu șase ani: domnul Andrei Giuglea (31), Președinte Fondator, domnișoara Diana Radu (28), Vicepreședinte Fondator pentru Proiecte Culturale, și domnul Tudor Vișan-Miu (24), Secretar Fondator. Ni s-au alăturat și tineri de perspectivă, dintre care am marea bucurie să îl amintesc pe David Ioniță, proaspăt absolvent al Colegiului “Iulia Hasdeu” din București (Profilul Real) și în curând student în anul I al Facultății de Drept a Universității din București.

Ipostaze: (1) 17 ianuarie 2020, Librăria Cărturești Carusel. Majestatea Sa Regina salută pe domnul Tudor Vișan-Miu drept autor al unui eseu din volumul „Lumea Majestății Sale”, lansat atunci; alături este domnișoara Teodora Constantinescu, Președintele Organizației de Tineret a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. (2) 21 februarie 2018, Catedrala „Sf. Iosif” din București. Majestatea Sa Regina salută pe tânărul care tocmai îi oferise, din partea Corului Regal și a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, un buchet de flori, la Concertul în memoria Regelui Mihai. Acesta este domnul David Ioniță, astăzi vicepreședinte al Tinerilor Monarhiști.

Prezenți în spațiul public românesc, în numele tinerilor colegi amintesc că am încheiat anul 2019 cu o importantă conferință publică găzduită de Palatul Facultății de Drept din Aula Magna a Universității din București. Distinșii vorbitori, doamna senator Iulia Scântei, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Regal, domnul lect.univ.dr. Bogdan Dima și av.dr. Vlad Soare, au oferit tinerilor prezenți o serie de repere pentru o temă de actualitate: Revoluţia Română – 30 de ani. Stat şi continuitate. Îmi face plăcere să amintesc în acest sens de colaborarea cu domnișoara Miruna Casiana Dumitrașcu și cu asociația studențească “NILS” (The Network for International Law Students) a Facultății de Drept a Universității din București.

***

Ca Președinte al Tinerilor Monarhiști, mă angajez în fața colegilor mei de generație că vor găsi întotdeauna în comunitatea noastră un spațiu de comunicare, dialog și cooperare. Valorile sunt perene, iar tradițiile se modernizează fără a-și pierde fondul.

Sunt de părere că fiecare membru al acestei organizații este un ambasador al regalității și are misiunea de a transmite mai departe valorile Familiei Regale a României, atât într-un cadru public, cât și în sânul propriei familii. Îmi doresc ca pragul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei să fie trecut de cât mai mulți oameni integri, cu coloană vertebrală, demni, implicați și cu o ținută morală ireproșabilă.

Cunoaștem cu toții expresia “de gustibus non est disputandum”, însă eu consider că gusturile se pot discuta și, mai mult decât atât, că se pot educa. Astfel, ca Președinte al Organizației de Tineret a ANRM sunt deplin bucuroasă să anunț că pentru toamna anului 2020 pregătim o serie de modalități pentru punerea în mișcare și aprofundarea chestiunilor care nu ne pot lăsa indiferenți. Comunicăm în sens o serie de proiecte și evenimente pe care sperăm să le ducem la bun sfârșit (Anexa mesajului). 

Fotografie tip portret care o înfățișează pe domnișoara Teodora Constantinescu.

Nu aș putea încheia acest mesaj fără să mă refer la viitor. Amintesc în acest sens ceea ce am comunicat public cu ocazia prezentării în presă a viziunii noastre a și programului organizației de tineret:

“Î: Ce motivaţii au tinerii monarhişti pentru a susţine cauza schimbării formei de guvernământ? 

R: În primul rând, tinerii monarhiști se regăsesc în modelele de moralitate, eroism și demnitate ale Regilor și Reginelor României. De asemenea, valorile regalității sunt bine conservate de secole încoace și indiferent de forma de guvernământ, ele rămân niște repere de conduită morală la care românii se pot întotdeauna raporta. În favoarea monarhiei aș adăuga că țara are Regină. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române este pregătită să preia această îndatorire, iar faptul că este fiica Regelui Mihai și a fost crescută și educată în spiritul valorilor regalității, ar trebui să-i asigure pe români că țara va fi pe mâini bune. (…) Tinerilor români le urez să lupte pentru idealurile lor, să nu-și piardă niciodată speranța și să pună în fiecare zi o cărămidă pentru o Românie de mâine mai bună în care să poată să trăiască în conformitate cu valorile în care cred.” (interviu acordat redacției blogului «Monarhia Salvează România», 24 noiembrie 2019). “Îmi doresc să-i putem convinge pe tinerii români că merită să rămână în țara lor, că pot trăi într-o Românie în care să fie respectați și apreciați la adevărata lor valoare” (interviu acordat redacției DC News, 24 noiembrie 2019).

În ce privește continuitatea dinastică și realizarea scopului final al restaurației monarhice în România, eu, colegii mei și tinerii din jurul nostru rămânem deplini încredințați că fondul monarhic al românilor și strămoșilor noștri a fost cel mai bine valorificat prin Dinastia întemeiată de Regele Carol I la Gurile Dunării în ziua de 10 mai 1866 și că succesoarea Suveranilor Români, moștenitoare a legitimității dinastice, Șefă a Familiei Regale și Custode al Coroanei Române, Majestatea Sa Regina Margareta, va reuși să reunească în jurul Tronului românii de pretutindeni, așa cum s-a întâmplat acum 154 de ani. “Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume”, afirma Majestatea Sa Regele Mihai I în fața Națiunii Române, la 25 octombrie 2011. „Dacă vom reuși să ne ridicăm la înălțimea morală a strămoșilor noştri, noi vom birui prezentul și vom ști să ne scriem viitorul”, afirma Moștenitoarea Sa la 26 aprilie 2017, la sesiunea comună jubiliară a Parlamentului României.

În încheiere, aș dori să vă redau superbele versuri ale Seniorului Corneliu Coposu, scrise în temniță, cu speranța că într-o zi ne vom reuni sub cerul unei Românii drepte:

Rugă

cerne Doamne liniștea uitării

peste nesfârșita suferință

seamănă întinderi de credință

și sporește roua îndurării

răsădește Doamne dragostea și crinul

în ogorul năpădit de ură

și așterne peste munți de zgură

liniștea, iertarea și seninul.

Regele Mihai I în ipostaza de continuator al legământului încheiat ca succesor al Bunicului Majestății Sale, Regele Ferdinand I.

Anexa mesajului

Evenimente și proiecte ale Organizației de Tineret ale Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei

EVENIMENTE

  1. Duminică, 6 septembrie 2020. Conferință online de seminarizare istorică (cu sesiune de întrebări și răspunsuri în regim live): Regele Mihai. Cronica unei domnii, 1940-1947. “Cu prilejul aniversării a opt decenii de la a doua urcare pe tron a Regelui Mihai, colegul nostru istoric Tudor Vișan-Miu va prezenta roadele unei cercetări realizate în colaborare cu sociologul Andrei Teodorescu în baza unor surse ale epocii privind activitatea publică și viața privată a Familiei Regale a României în perioada 6 septembrie 1940-30 decembrie 1947“, anunță Departamentul de Proiecte Culturale al Organizației de Tineret.
  2. Duminică, 25 octombrie 2020. Conferință online pentru comunicare publică (cu o sesiune de dialog în regim live): Prezentarea proiectului Centenarul Regelui Mihai – 2021. “La 99 de ani de la naşterea Regelui Mihai, considerăm că suntem datori să prezentăm opiniei publice românești o unitate în jurul figurii Eroului Național care a reîntregit Transilvania prin devotamentul ostașilor Români care au eliberat orașul Carei în ziua de 25 octombrie 1944”, anunță Departamentul de Proiecte Culturale al Organizației de Tineret. Cu același prilej va fi anunțată noua echipă de coordonare a Organizației Municipale București a asociației – sens în care Departamentul de Protocol și Secretariatul Organizației de Tineret vor colabora cu colega lor, domnișoara Irina Cristea, actualul președinte al organizației municipale București. 
  3. Duminică, 8 noiembrie 2020. 

3.1. Ora 10:00. Transmisie live a slujbei de pomenire a Regelui Mihai I, Regelui Ferdinand I și Cavalerilor Ordinului “Mihai Viteazul”, la Biserica “Mihai Vodă” din București. 

3.2. Ora 14:00. Comunicarea noului Consiliu Director al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, ales în urma Congresului Extraordinar al Monarhiștilor Români, organizat sub semnul Manifestului Unirii Românilor în jurul Valorilor

3.3. Ora 18:00. Transmisia live a momentului de reconstituire istorică a protestului anticomunist din Piața Palatului desfășurat în ziua de 8 noiembrie 1945.

Pentru detalii privind aceste evenimente rugăm agențiile mass-media să ia legătura cu colegul nostru Andrei Giuglea, purtător de cuvânt al Organizației de Tineret: +40.761.847.937 și tineretanrm@gmail.com.

PROIECTE

  1. În colaborare cu Asociația Corul Regal, organizația de tineret va contribui, prin specialiștii ei, la realizarea cercetării Unirea și libertatea în cântecele românești, primul dintr-o serie de studii privind elemente ale identității românești în toate regiunile istorice ale țării (românii de pretutindeni). O primă formă a acestui studiu va fi publicată cu prilejul Zilei Naționale a României din 1 decembrie 2020.
  2. În colaborare cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, organizația de tineret va contribui permanent la întreținerea unui fond de carte cu titluri privind fondul monarhic românesc și universal, în cadrul Secției Regale “G.T. Kirileanu” (https://bibliotecaregala.wordpress.com/) a Bibliotecii Românilor de Pretundeni, găzduită în sediul Alianței pentru Centenar din strada Blănari nr. 23, etajul I.
  3. În colaborare cu o serie de organizații, instituții și personalități ale vieții academice, culturale și artistice românești, organizația de tineret va difuza o serie de materiale pe suport digital, electronic și tipărit pentru valorificarea cunoașterii împărtășite cu prilejul evenimentelor sale desfășurate în primii ani de activitate (2014-2019), o parte deja disponibile pe blogul Organizației de Tineret (https://tineretanrm.wordpress.com/) și pe canalul de Youtube al comunității Tinerilor Monarhiști (https://www.youtube.com/c/tineretmonarhist).