Organizaţia de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei și The Network for International Law Students (NILS) Bucureşti au organizat conferinţa publică ”Revoluţia Română – 30 de ani. Stat şi continuitate”.

Evenimentul s-a desfășurat luni, 16 decembrie 2019, în Aula Magna a Universității din București din Palatul Facultății de Drept, în ziua în care s-au împlinit 30 de ani de la momentul de început al Revoluției Democrate Române din Decembrie 1989.

Dezbarea pe tema ”Șeful Statului și funcția de mediere” i-a avut ca invitați pe:

1.Doamna Senator Iulia Scântei, vicepreședintele Comisiei Juridice a Senatului României.
2.Domnul Lect.univ.dr. Bogdan Dima, specialist în Drept administrativ și Drept Constituțional (Universitatea din București).
3.Domnul Profesor av. dr. Vlad Soare, colaborator Facultatea de Drept (Universitatea din București).
4.Domnul Av.dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Regal.

În deschiderea evenimentului au fost invitați să se ridice în picioare persoanele prezente care au luat parte la Revoluția Română din 1989.

Au fost premiați câștigătorii concursului ”Stat și Democrație. Instituții Românești”, Ediția I/2019, care și-au prezentat lucrarea:

Cristina-Ana Maria Bădină, Șeful statului, un ”actor constituțional” care asigură existența și dezvoltarea acestuia ținând cont de voința națiunii

Gabriela Evghenie, Șeful statului și funcția de mediere

Unul din premiile oferite a fost lucrarea Istoria Constituţională a României de Eleodor Focşeneanu (ediția a IV-a, publicată la Editura Eikon în 2018), prin bunăvoința doamnei Anca Focșeneanu, editoarea volumului și fiica autorului.