Unirea cu Basarabia este, astăzi, unul dintre cele mai măreţe proiecte ale naţiunii române, întemeiate pe principiile şi valorile generaţiei care a făcut Marea Unire din 1918. Celălalt mare proiect al generaţiei noastre este restaurarea monarhiei constituţionale. Stă în puterea societăţii civile de a transforma aceste cauze în  proiecte naţionale, sprijinind o Constituţie monarhică pe care un Parlament sau o Adunare Constituantă o va adopta, unind sub Coroană românii de la Nistru până la Tisa.

1Regele Mihai şi Papa Ioan Paul al II-lea. Vatican. Iunie 1999

  • Joi, 8 noiembrie 2018, la Biserica Mihai Vodă din București, biserica Ordinului Mihai Viteazul, a avut loc o slujbă în memoria şi pentru odihna Cavalerilor Cruciuliței Albastre, așa cum sunt cunoscuți cei care au primit supremul ordin militar românesc.

Biserica Mihai Voda 8 noiembrie 2018

  • Miercuri, 14 noiembrie, Tudor Petcu, eseist şi filosof, a fost invitatul Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei pentru a vorbi despre dimensiunea occidentală a ortodoxiei, precum şi despre felul în care ar funcţiona o monarhie ortodoxă în Europa secolului XXI. Prelegerea a avut loc la sediul Asociaţiei din strada Blănari, nr. 23, etajul 2.

    Data prelegerii coincide cu ajunul împlinirii a 50 de ani de la referendumul constituţional din 15 noiembrie 1968 din Grecia, moment care a reprezentat începutul sfârşitului ultimei monarhii ortodoxe din Europa, pe care dictatura coloneilor l-a pecetluit în anul 1973. La scurt timp, în anul 1975, o lovitură de stat a pus capăt ultimei monarhii ortodoxe din lume: Imperiul Etiopian. În prezent, niciun suveran de confesiune ortodoxă nu domneşte într-o monarhie constituţională din Europa sau din lume.

    Totodată, în ziua prelegerii sărbătorim jubileul de 70 de ani al moştenitorului tronului britanic, Principele Charles de Wales, care, la momentul suirii pe tronul britanic, va deveni Şeful Suprem al Bisericii Anglicane, în care a fost botezat.

Regii ortodocşi Simeon-II-Alexander-II-Michael-I-Constantine-II-2010

România de astăzi are datoria morală de a-şi cinsti istoria şi de a deveni, aşa cum a fost în vremea Regilor, unul dintre statele cu cel mai stabil regim politic din Europa şi un producător de securitate, garant al ordinii din această parte a continentului.

În urmă cu 29 de ani, tineri și oameni de toate vârstele s-au ridicat hotărâtor împotriva regimului comunist, care timp de 40 de ani a ucis elitele țării, a îndoctrinat persoane, a ridicat pe român contra român în viața cotidiană, a schingiuit arhitectura și clădirile de patrimoniu din țară și, cel mai grav, a răpit o bucată de istorie. Glasurile dezaprobatoare ale celor care protestau în 1989, au acoperit strigătele neputincioase, de la balcon, ale celui care fusese conducătorul suprem, iar un ecou puternic al acestora răsună și în ziua de astăzi în conștiința națională, rămânând un far călăuzitor și un exemplu de conduită pentru vremuri tulburi.