Al treilea an de activitate al organizaţiei de tineret a început după ce sâmbătă, 17 septembrie 2016, am aniversat doi ani.

bicaz029 octombrie 2016

Sâmbătă, 29 octombrie, s-au împlinit 141 de ani de la naşterea Reginei Maria. Cu acest prilej, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – Filialele Neamţ şi Teleorman, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local, au organizat o manifestare dedicată regalităţii la Casa de Cultură din oraşul Bicaz.

La parterul Casei de Cultură a fost vernisată expoziţia de pictură Ochii Reginei Maria, creația aparținând artistei plastice Claudia Frânculescu din București. Manifestaţia a început cu intonarea Imnului Regal de către elevii liceului şi şcolii gimnaziale. Cu acest prilej a fost dezvelit portretul Regelui Carol I, ce a fost donat Liceului „Carol I” Bicaz.

Simpozionul „150 de ani de Dinastie” a inclus o comunicare din partea membrilor Clubului de Istorie „Carol I” despre Adolphe Chevallier (1881-1963), fotograful Casei Regale (recent devenit, post mortem, cetăţean de onoare al oraşului Bicaz). Despre făurirea României mari şi moderne prin obţinerea Independenţei şi Unităţii a vorbit un tânăr istoric, domnul Tudor Vișan-Miu, președintele Organizației de Tineret a A.N.R.M., iar domnul lect. univ. dr. Nicolae Drăgușin a prezentat teoretic modul de funcţionare al monarhiei constituţionale şi republicii, ambele având baze democratice.

statuie-carol-i-monarhisti8 noiembrie 2016

Membrii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) și ai Mișcării pentru Regat și Coroană (MRC) au ales să marcheze la Statuia Regelui Carol I ziua onomastică a Majestății Sale Regelui Mihai și memoria luptătorilor pentru libertate din marea manifestație anticomunistă și pro-monarhistă din 8 noiembrie 1945.

8 decembrie 2016

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei şi European Law Students’ Association (ELSA) București, departamentul Seminare și Conferințe, au organizat evenimentul „Prerogativele unui monarh: actualitate și viitor”, pe data de 8 decembrie, de Ziua Constituţiei, în Aula Magna a Facultății de Drept a Universităţii din Bucureşti.
Evenimentul a constat într-o dezbatere la finalul căreia cele mai bune eseuri înscrise în concursul din luna octombrie au fost prezentate și premiate. Premiile sunt susţinute de Casa Majestăţii Sale Regelui şi, din mediul privat, domnul Corneliu Sicoe.

Comisia de jurizare i-a reunit pe:

– domnul prof. univ. dr. Flavius Baias, decanul Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti
– doamna asist. univ. dr. Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Majestăţii Sale Regelui
– domnul av. dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Juridic Onorific al Familiei Regale a României
– maestrul Adrian Vasiliu
– domnul deputat Paul Dumbrăvanu, membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor

Câştigătorii au fost:

•MENŢIUNE: Cojocaru Maria, Prerogativele unui monarh: între actualitate și viitor Fața românească a Renașterii, nota finală: 7,7.

•MENŢIUNE: Miclăuş Ingrid-Georgiana, Prerogativele unui monarh: actualitate si viitor, nota finală: 7,7.

•MENŢIUNE: Mărgulescu Roxana, Casa Regală a României: apogeu și declin, istorie și viitor, nota finală: 7,8.

•LOCUL III: Dan Cătălina-Maria, Prerogativele șefului de stat: monarhia și republica în Europa, nota finală: 8,5.

•LOCUL II: Vîlcu Marius Florin, Prerogativele monarhice şi prezidenţiale: istoric, actualitate şi viitor, nota finală: 9,0.

•LOCUL I: Szanto-Petria Bianca-Daniela, Prerogativele unui monarh: actualitate si viitor, nota finală: 9,4.

21 ianuarie 2017

Am depăşit 4500 de aprecieri pe pagina de Facebook a organizaţiei de tineret.

Tinerii monarhişti 26 martie 201726 martie 2017

Duminică, 26 martie 2017, a avut loc adunarea generală a Organizaţiei de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, la Hotelul Stăvilar din Sinaia, pe Domeniul Regal Peleş. Evenimentul s-a bucurat de participarea extraordinară a Domnului Indrei Raţiu, membru în Consiliul de Onoare al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei.

A fost aleasă noua conducere a organizaţiei (Consiliul Naţional):

  • Răzvan Apetrei, preşedinte onorific
  • Tudor Vişan-Miu, preşedinte
  • Alin-Valentin Borcea, vicepreşedinte
  • Andrei Teodorescu, vicepreşedinte
  • Martina Voicu, vicepreşedinte
  • Irina Andreea Cristea, secretar
  • Laura-Elena Diaconescu, Alexandra Lemnaru şi Daniela Păsăreanu – membri

IMG_21237 mai 2017

Considerând că Ziua Independenţei de Stat merită să devină Zi Naţională, alături de 1 Decembrie, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a organizat DUMINICĂ, 7 MAI 2017:

– un marș automobilistic, pe traseul Gara Băneasa-Șos. București-Ploiești-Șos.Kiseleff-Calea Victoriei-Aleea Kretzulescu-parcare Sala Palatului.

– o manifestație publică, la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului în fața Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Au luat cuvântul domnul Daniel Gheorghe, istoric şi deputat, Emil Ţircomnicu, etnolog, membru al Societăţii de Cultură Macedo-Române, iar prezentator a fost Irina Andreea Cristea, secretar al organizaţiei de tineret a ANRM.

_ANG5252
Foto © Casa Majestăţii Sale Regelui, Fotograf Daniel Angelescu

10 mai 2017

La Statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal, a avut loc o ceremonie militară și depunere de flori. Şi-au dat concursul Orchestra Reprezentativă a Armatei, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul, precum și Jandarmeria Călare. Evenimentul a început cu recitalul muzical al orchestrei militare. La ora 11, au sosit la Statuia Regelui Carol I Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta și Principele Radu, împreună cu Principesa Maria. Cu acest prilej, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a lansat în aer 140 de baloane tricolore cu heliu, pentru a marca 140 de ani de la proclamarea Independenţei României, în anul 1877.

10 mai 2017

Am depăşit 5000 de aprecieri pe pagina de Facebook a organizaţiei de tineret.

Echipa final RO
Principele Radu în mijlocul echipei României

11 iunie 2017

Duminică, 11 iunie 2017, la stadionul Știința din Timișoara, s-a desfășurat Meciul Prieteniei România Regală versus Serbia Regală 2017, organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei- ANRM​ și Asociația pentru Regatul Serbiei (Удружење Краљевина Србија – Kingdom of Serbia Association​), aflată sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Moștenitor Alexandru al Serbiei. La eveniment a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu al României, care a dat lovitura de începere a meciului alături de Jacke V. Ionescu, precum şi a patronat ceremonia de premiere.

Echipa final SERBIA
Principele Radu în mijlocul echipei Serbiei

Meciul de fotbal între s-a desfășurat între două selecționate formate din simpatizanți monarhiști români și sârbi, România Regală-Serbia Regală. Câștigătoare a fost echipa România Regală cu scorul 5 – 3. Acest meci a fost o evocare și o celebrare a 95 ani de la nunta regală dintre Regele Alexandru I al Iugoslaviei și Principesa Mărioara (Mignon) a României din 8 iunie 1922, precum și a primului meci internațional de fotbal al României, disputat cu ocazia nunții de la Belgrad, în aceeași zi, în compania naționalei Iugoslaviei (la acel moment era vorba de Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor). Pentru primele 10 minute s-au purtat tricourile cu emblema din 1922. Partenerii evenimentului au fost Casa Regală a României, Federația Română de Fotbal, Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Asociația Suporterilor Universității Politehnica Timișoara.

„E o experiență foarte plăcută. Sunt alături de ei și îi admir, pentru că au avut o idee foarte bună. La urma urmei, fotbalul românesc și familia regală au mai bine de un secol împreună. Toate generațiile noastre, de la Regele Carol I până astăzi au fost suporteri și chiar fondatori de cluburi sau de federații. Vorbim despre cel mai îndrăgit sport din lume, cel care a pus națiunile de pe glob împreună. În plus, e foarte frumos să-i vezi că sunt cu toții atât de tineri, dar au în suflet și în minte memoria a ceea ce a fost și ceea ce ar trebui să reprezinte această țară. E și un act de curaj, pentru că nu toți cei din teren sunt profesioniști”, a declarat Principele Radu al României.

Dintre membrii organizaţiei de tineret au făcut parte din echipă Alin-Valentin Borcea şi Irina-Andreea Cristea.

Foto_ANRM Castelul Peleş 12 iulie 201712 iulie 2017

Holul de Onoare al Castelului Peleș a găzduit sărbătoarea solemnă cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la proclamarea Majestății Sale Regelui Mihai I ca rege al României. Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, a invitat la acest moment solemn și plin de însemnătate reprezentanți ai instituțiilor statului, ai Armatei, Bisericii și Academiei, precum și personalități din societatea civilă. Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a fost reprezentată, la ceremonia aniversară din Holul de Onoare, de domnişoara Irina-Andreea Cristea şi domnii Alin-Valentin Borcea, Daniel Nicodim, Claudiu Pădurean, Cătălin Şerban şi Tudor Vişan-Miu, iar la dineu, de domnul Cătălin Mihai, preşedintele ANRM.

20 iulie 2017 = editarea antologiei Regele Mihai prin ochii tinerilor de azi. Au contribuit cu texte George-Drăgan Basarabă, Alin-Valentin Borcea, Irina-Andreea Cristea, Andrei Giuglea, Alexandra Lemnaru, Tudor Petcu, Michael Werner, Tudor Vişan-Miu.

https://tineretanrm.files.wordpress.com/2017/07/regele-mihai-prin-ochii-tinerilor-de-azi.pdf

5 august 2017 = Aniversarea a trei ani de la fondarea organizaţiei de tineret a fost sărbătorită printr-o petrecere la sediul ANRM din Bucureşti, str. Blănari nr. 23.