La 10 mai 2016, la Hotel Palace din Sinaia, organizaţia de tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei şi-a ales o nouă conducere naţională.. Au urmat adunările generale din 26 martie 2017 (Sinaia), 24 martie 2018 (Iaşi), 23 martie 2019 (Bucureşti) şi, în mod extraordinar, 14 septembrie 2019 (Bucureşti) și 16 noiembrie 2019 (București), toate aducând o nouă conducere. Actualmente, aceasta îi reuneşte pe:

apetreiRăzvan Apetrei, Preşedinte Onorific

Răzvan Apetrei s-a născut în anul 1988, în oraşul Bacău, într-o familie de actori, dar cu o tradiţie muzicală, întinsă pe mai multe generaţii, din partea mamei.

Începe studiul pianului la 7 ani, fiind înscris la Liceul de Artă „George Apostu” din Bacău, la clasa prof. Angela Pascu. Doisprezece ani mai târziu absolvă cursurile liceului şi în acelaşi an, 2007, este admis la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, specializarea pian, clasa prof. univ. dr. Dana Borşan. De-a lungul anilor, beneficiază de îndrumarea pianiştilor Viniciu Moroianu, Andreas Henkel (Germania), Veronica Gaspar, Oana Rădulescu Velcovici.

Între anii 2011-2015, în cadrul aceleiaşi instituţii, este student la specializarea dirijat de orchestră, la clasa c.d.a. dr. Dumitru Goia, iar între anii 2015-2017 urmează studiile de masterat la specializarea stilistică dirijorală (orchestră), la clasa aceluiaşi profesor. Din anul 2017 este doctorand (specializarea dirijat de orchestră) la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, tema sa de cercetare fiind creația de balet a compozitorului rus Igor Stravinski.

Activitatea sa muzicală, până în prezent, desfăşurată pe durata a peste două decenii, este marcată de multiple ipostaze – pianist, dirijor de orchestră şi cor, compozitor, manager muzical şi pedagog.

În calitate de pianist, evoluează pe cele mai importante scene din oraşul natal, Bacău, din Bucureşti și din țară (Filarmonica „Mihail Jora” Bacău, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu” Bacău, Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” Tescani, Casa Memorială „George Bacovia” Bacău, Ateneul Român, Studioul de Concerte „Mihail Jora” al Societăţii Române de Radiodifuziune Bucureşti, Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Naţional „George Enescu” Bucureşti, Piaţa Festivalului Internaţional „George Enescu” Bucureşti, Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Salonul Cerchez al Palatului Cotroceni, Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Sala de Muzică a Castelului Peleș etc.).

Tot în ipostază de pianist, participă şi obţine numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale precum Pro-Piano Bucureşti, Olimpiada Naţională de Muzică, „Carl Czerny” Piatra Neamţ, „J. S. Bach” Cluj, „W. A. Mozart” Târgovişte, „Viva la Musica” Zalău, Concursul de Tehnică Pianistică Bacău.

De remarcat este participarea în calitate de solist alături de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, precum şi apariţiile televizate în emisii ale TVR, Speranţa TV şi Euro TV (Bacău) sau activitatea susţinută în cadrul Fundaţiei „Remember Enescu”. În plus, în ipostaza de corepetitor, evoluează pe scenă alături de numeroşi solişti, dar şi ansambluri, precum Corul Regal ş.a.

În calitate de dirijor de orchestră colaborează cu Orchestra Filarmonicii din Brașov, Orchestrele „Symphonia”, „Barockeri” și „Concerto” ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, dar şi cu Orchestra Academică a Societăţii Filarmonice din Câmpina, interpretând pagini de referinţă din creaţia compozitorilor J. Ch. Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, L. van Beethoven, N. Paganini, C. Saint-Saens, I. Stravinski, alături de solişti precum violoniștii Diana Jipa și Ioan Octavian Pîrlea sau violoncelistul Radu Croitoru. În paralel, experimentează şi ipostaza de dirijor de cor, în apariţiile sale la pupitrul Corului Regal şi a Corului „Juventus Academica”.

Din anul 2016 îşi începe activitatea dirijorală vocal-simfonică, fondând compania independentă de operă, operetă, musical, vocal-simfonic, balet și teatru, Opera Clandestina, prin intermediul căreia, până în prezent, pune în scenă opera „Dido şi Aeneas” de Henry Purcell. Spectacolul se va remarca în cadrul primei ediții a competiției Opera Fringe Festival din București, primind premiul special pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolul lui Aeneas. De asemenea, în parteneriat cu Societatea Filarmonică din Câmpina, spectacolul este prezentat publicului din Câmpina. În anul 2017, opera este prezentată pe scena Studioului de Operă al Universității Naționale de Muzică din București și în cadrul Festivalului Operelor Independente din Iași.

În anul 2017, câștigă concursul de proiecte „Stagiunea UnderGrant” organizat de către Opera Comică pentru Copii din București, fiind cooptat să monteze în cadrul instituției, în calitate de dirijor, opera „Bastien și Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart, iar în anul 2018 realizează, în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, prima audiție românească a lucrării vocal-simfonice „Funeral Sentences” de Henry Purcell, în prezența Familiei Regale a României.

Compune lucrări pentru pian solo sau formaţii camerale, dar şi muzică de teatru şi teatru-dans în producţii studenţeşti ale UNATC, dar şi pentru instituţii profesioniste precum Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul Mic Bucureşti, Teatrul Excelsior Bucureşti și Teatrul de Comedie București, unde apare în dublă ipostază, compozitor-interpret. În această calitate, în anul 2015, participă la Festivalul Internaţional de Teatru „Magic Curtain” din Targovishte (Bulgaria).

Îmbrăţişează şi postura de pedagog, fiind profesor de pian, corepetitor, profesor de teoria muzicii şi istoria muzicii, în instituţii precum Şcoala de Artă Bucureşti, Şcoala Superioară de Euritmie din Bucureşti ş.a. În calitate de profesor de pian îndrumă, de-a lungul timpului, peste 30 de pasionaţi ai muzicii de toate vârstele, care sub îndrumarea sa obțin premii la concursuri naționale de pian.

Din anul 2017 este asistent (cadru didactic asociat) la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, dar și profesor de orchestră și cor la Școlile Gimnaziale De Artă nr. 1 și nr. 3 din București.

Activitatea sa muzicală s-a împletit în mod constant cu cea antreprenorială. În acest sens, dorind să-şi dezvolte abilităţile manageriale, participă la traininguri şi cursuri de Cultură Organizaţională, Management sau Leadership şi are o susţinută activitate în cadrul Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică. În anul 2014 participă la un training de formare a evaluatorilor calităţii educaţiei universitare, desfăşurat de ARACIS.

Între anii 2009-2017 activează ca Președinte (două mandate) și Prim-Vicepreședinte al Asociației Studențești a Universității Naționale de Muzică București, dar şi reprezentant al studenţilor în Senatul Universităţii, Consiliile Facultăţilor, Consiliul de Administraţie al instituţiei ș.a. În paralel, îşi desfăşoară activitatea şi în calitate de Director al Departamentului Cultural din cadrul Uniunii Studenţilor din România.

Este membru fondator și coordonator a trei proiecte muzical-artistice aflate sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României – Manifest 2009, Camerata Regală şi Corul Regal. De asemenea, este numit, de către Casa Regală a României, manager de proiect al Concertului Regal al Jubileului de 150 ani, din data de 10 mai 2016, desfășurat la Castelul Peleș. Începând din anul 2009 și până în prezent, colaborează frecvent cu Casa Regală a României pentru realizarea de evenimente muzicale.

De remarcat este şi activitatea sa în Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), fiind membru al organizaţiei de Bucureşti, membru fondator al filialei de Bacău şi Preşedinte onorific al Organizaţiei Naționale de Tineret a ANRM. De asemenea, activează şi în cadrul organizaţiilor unioniste „Platforma Civică Acţiunea 2012” și „Alianța pentru Centenar”.

De asemenea, este cooptat în comitetul de organizare al Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” din Bucureşti, în calitate de secretar general al competiţiei, dar și în cel al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră ”Majura – Momente Muzicale Magice”.

În prezent, pianistul şi dirijorul Răzvan Apetrei este Director General al Corului Regal, dirijor și manager al companiei Opera Clandestina şi dirijor colaborator al Operei Comice pentru Copii din București.

Teodora Constantinescu, președintele Organizației de Tineret, în fruntea noii echipe și alături de colegi din asociație.
Teodora Constantinescu, președintele Organizației de Tineret, în fruntea noii echipe și alături de colegi din asociație.

poza reprezentativa

Teodora Constantinescu, Președinte

 Teodora Constantinescu s-a născut pe 17 aprilie 1995 la Pitești. A absolvit Colegiul Național Ion C. Brătianu din orașul natal la profilul Științele Naturii. A făcut cursuri de teatru și cinematografie la Școala Populară de Artă din Pitești pe care le-a finalizat în anul 2013. A participat la festivaluri și concursuri naționale și internaționale în Cehia, Serbia și Grecia ca solistă a Corului Colegiului Național Ion C. Brătianu, condus de doamna profesoară Maria Cosmescu. A început studiile de canto cu doamna profesoară Ileana Ropcea. A câștigat premiul al II-lea la Concursul Național de Interpretare „Lied Art”, ediția I în anul 2013.

          Pe 20 iunie 2013 a participat, alături de corala bărbătească D. G. Kiriac a Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești, Corul Pr. Ion Ionescu, Corul Orfeu al Casei de Cultură Curtea de Argeș, Corul Fantasia Bascov și Corul Școlii Populare de Artăla concertul de închidere a stagiunii Filarmonicii Pitești, sub bagheta lui Silviu Deaconescu.

          Un an mai târziu, pe 15 mai 2014, debutează alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în rolul Doamnei II în „Flautul Fermecat” de W. A. Mozart, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi.

          În 2014 începe studiile de canto la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa conf. univ. dr. Claudia Codreanu.

          În martie 2015 devine membră a Corului Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României alături de care ia parte la numeroase recitaluri și evenimente:

* Concertul Extraordinar Nihil Sine Deo din data de 7 mai 2015 pe scena sălii „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României;

* Microrecital în cadrul Cupei Regelui la Oină pe 9 mai 2015 la Stadionul Arcul de Triumf din București;

* Recitalul prilejuit de lansarea volumului Regalitatea, astăzi semnat de Alteța Sa Regală Principele Radu al României din data de 3 iunie 2015 în Foaierul Ateneului Român;

* Evenimentul Muzica la Castelul Regal Peleș și la Palatul Cotroceni în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din data de 3 iunie 2015;

* Recital prilejuit de Dineul oferit de Familia Regală a României în beneficiul Colecțiilor Regale, cu participarea unei delegații de personalități din Statele Unite ale Americii în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României;

* Concertul Aniversar (3 ani de la înființarea ansamblului) în „Salonul Cerchez” al Muzeului Național Cotroceni, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României în data de 3 iulie 2015;

* Recital prilejuit de aniversarea Majestății Sale Regele Mihai I în Sala de Muzică a Castelului Peleș din Sinaia în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României pe data de 22 octombrie 2015;

* Recital de colinde prilejuit de lansarea Calendarului Regal 2016 pe 14 decembrie 2015 în Foaierul Ateneului Român în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României;

* Concert Extraordinar de Crăciun la Catedrala Sf. Iosif pe 18 decembrie 2015;

* Microrecital cu ocazia comemorării a 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a României, la Biserica Ortodoxă din Săvârșin, Arad, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României în data de 18 februarie 2016;

* Recital în cadrul Concertului Extraordinar dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a României în Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, în data de 20 februarie 2016, eveniment organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei;

* Concert Extraordinar intitulat Omagiu Reginelor României, eveniment oficial al Jubileului de 150 de ani al Familiei Regale a României, în data de 8 martie 2016 la „Salonul Cerchez” al Muzeului Național Cotroceni;

* Recital în cadrul Festivalului de Muzică Religioasă Buna Vestire, ediția a IV-a la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor din București pe 25 martie 2016;

* Concert Comemorativ dedicat memoriei Majestății Sale Regina Ana a României în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic din Cluj-Napoca pe 9 septembrie 2016;

* Recital cu ocazia ceremoniei lansării emisiunii filatelice Motoarele, pasiune regală a Romfilateliei, dedicată Majestății Sale Regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 95 de ani, în prezența AALLRR Principesa Moştenitoare Margareta a României şi Principele Radu al României pe 27 octombrie 2016  în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București;

* Repetiție cu public dedicată copiilor, în cadrul programului național ”Școala altfel” pe 4 noiembrie 2016 în Sala ”George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București;

* Sesiune de înregistrări realizată de TVR în Sala Regilor a Palatului Elisabeta pe 8 decembrie 2016;

* Recital în cadrul Concertului Caritabil de Crăciun organizat de către Asociaţia Pathos (beneficiarii evenimentului au fost peste 100 de bătrâni aflaţi în azile de stat şi peste 300 de copii aflaţi în familii cu posibilităţi financiare reduse) pe13 decembrie 2016 în Sala Aula Magna a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti;

* Concert Regal de Crăciun (eveniment organizat în parteneriat cu Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Mehedinţi)în data de 16 decembrie 2016 în Sala Mare a Teatrului ”Teodor Costescu” (Palatul Cultural) din Drobeta – Turnu Severin;

* Concert Extraordinar de Crăciun, realizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pe 21 decembrie 2016 la Catedrala Mitropolitană ”Sf. Spiridon Nou” – Paraclis Patriarhal;

* Recital prilejuit de lansarea volumului Povestea Castelului Peleș, în prezenţa AALLRR Principesa Moștenitoare Margareta a României și Principele Radu al României pe 13 iunie 2017  în Foaierul Ateneului Român;

* Concert vocal-simfonic, alături de ansamblul Les Siècles („Poema română” de George Enescu) – Festivalul Internațional „George Enescu” , eveniment aflat sub auspiciile Familiei Regale a României pe 19 septembrie 2017 în Sala Mare a Ateneului Român;

* Funeral Sentences de Henry Purcell – Concert vocal-simfonic dedicat memoriei MS Regele Mihai I, alături de Opera Clandestina, în prezența Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române și a AALLRR Principele Radu al României și Principesa Maria a României pe 21 februarie 2018 la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din București;

* Festivalul Iei – Recital de muzică românească pe 24 iunie 2018 la Casa Artelor „Dinu Lipatti” din București;

* Concertul de lansare al turneului aniversar „Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri, pe 1 iulie 2018 în Sala „Atrium” a Bibliotecii Naționale a României;

* Concert dedicat memoriei Reginei Maria a României, la 80 ani de la moartea acesteia pe 18 iulie 2018 în „Salonul Cerchez” al Muzeului Național Cotroceni;

* Concert în cadrul turneului aniversar „Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri, 18 octombrie 2018 în Sala „Lahovari” a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea;

* Concert în cadrul turneului aniversar „Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri, pe 2 noiembrie 2018 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași;

* Concert în cadrul turneului aniversar „Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri, pe 24 noiembrie 2018 în Sala „Auditorium Maximum” a Colegiului Academic din Cluj-Napoca;

* Concert în cadrul turneului aniversar „Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri, pe 25 noiembrie 2018 la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Alba Iulia;

* Concert caritabil de colinde pe 21 decembrie 2018 la Turnul BRD din București;

* Recital în cadrul concertului dedicat Zilei Culturii Naționale, pe14 ianuarie 2019 în Sala „Lahovari” a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea;

* Concert Extraordinar Eminesciana, dedicat Zilei Culturii Naționale, pe 15 ianuarie 2019 la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște;

* Ziua Unirii Principatelor Române – Recital de muzică românească, pe 24 ianuarie 2019 la Casa Artelor „Dinu Lipatti” din București;

* O, Primavera– Concert Extraordinar de Paște, pe 23 aprilie 2019 – Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din București la care a participat în calitate de solistă;

* Concert în cadrul turneului aniversar „Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri, pe 18 mai 2019 la Palatul Academic al Universității de Medicină din Cernăuți (Ucraina);

* Sfânta Liturghie prezidată de Sanctitatea Sa Papa Francisc, pe 31 mai 2019 la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din București;

* Concert în cadrul turneului aniversar „Capitalele Unirii”, dedicat Centenarului Marii Uniri, pe 8 iunie 2019 în Sala cu Orgă din Chișinău (Republica Moldova);

          Din septembrie 2016 face parte din Opera Clandestina, companie independentă de operă, balet și teatru. Pe 24 septembrie 2016 a participat la prima ediție a competiției Opera Fringe Festival cu rolul Însoțitoarei din opera Dido și Aeneas de Henry Purcell la „Sala Eliad” a Centrului Cultural Casa Artelor. Cea de-a doua reprezentație a operei a avut loc pe 31 octombrie 2016 în Sala Mare a Casei de Cultură „Geo Bogza” a Municipiului Câmpina. Următoarea reprezentație a fost pe scena Studioului de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București pe 20 mai 2017. Tot alături deOpera Clandestina a participat și la prima ediție a Festivalului Operelor Independente de la Iași pe 20 iunie 2017 la Ateneul Tărărași.

          Pe 20 noiembrie 2016 a susținut două spectacole la Ateneul Român în rolul Iepurașului Alb din opera Motanul Încălțat de Cornel Trăilescu în cadrul proiectului Clasic e fantastic – cum să înțelegem muzica. Doi ani mai târziu, pe 6 mai 2018, a debutat în rolul Motanului Încălțat din opera omonimă de Cornel Trăilescu la Centrul Comunitar Evreiesc, iar pe 22 mai 2018, Motanul Încălțat a fost prezentat publicului ieșean în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a III-a, la Ateneul din Iași.

          Pe 15 mai 2017, la Centrul Cultural Jean-Louis Calderon, a avut loc lansarea volumului său de debut Teatru + Muzică = Poveste. Opus regizoral de teatru liric, direcția de scenă și cadrul scenografic: Daniel Prallea-Blaga publicat la editura Astralis.

          În mai 2018 publică nuvela Miercuri, 7 septembrie 2011 în volumul colectiv de proză scurtă Amprente pe cerul înstelat la editura Astralis. În 2019 publică povestea pentru copii Jaf la cofetărie în primul număr al revistei trimestriale de cultură Astralis.

          Pe 13 decembrie 2018 concertează la Filarmonica Pitești în calitate de solistă, sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei.

          Debutează în Foaierul Operei Naționale București pe 2 iunie 2019 în Tineri interpreți ai artei lirice în recital,spectacol realizatîn cadrul Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical„Ludovic Spiess”.

          Concertează alături de Corul de Cameră Preludiu la Ateneului Român, Teatrul Alexandru Davila din Pitești, Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Sala Auditorium Maxium a Colegiului Academic din Cluj-Napoca, Casa de Cultură Călărași, ș.a.

          Participă la numeroase recitaluri la Casa Universitarilor, Palatul Cantacuzino, Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, Filarmonica de Stat Sibiu, Biserica Ursuline Sibiu, Sala Mică a Ateneului Român, Centrul Cultural „Aurel Stroe” Bușteni, Palatul Suțu, etc.

          Printre rolurile sale se numără Belinda, Însoțitoarea și Vrăjitoarea a doua din Dido și Aeneas de Henry Purcell, Zița din O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu, Iepurașul Alb și Motanul Încălțat din Motanul Încălțat de Cornel Trăilescu, Stăncuța din La Seceriș de Tiberiu Brediceanu, Lucinda din Amorul Doctor de Pascal Bentoiu.

          În prezent este masterandă a Universității Naționale de Muzică din București la secția Stilistică și interpretare vocalăla clasa conf. univ. dr. Claudia Codreanu.

Din 16 noiembrie 2019 este președinte al Organizației de Tineret.

Alexandru Ungurean

Alexandru Ungurean, Vicepreşedinte 

Alexandru Emanuel Ungurean, născut la data de 04 ianuarie 1991 la Drobeta Turnu Severin, într-o familie cu tradiţie istorică şi militară, domiciliat în localitatea Băile Herculane, am absolvit cursurile liceului “Hercules” din Băile Herculane, sunt student al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti, pasionat de istorie şi de studiul heraldicii, colecţionar de monede româneşti şi austro-ungare, sunt membru A.N.R.M. din anul 2016.

Vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret din 10 iulie 2019.

David-Stefan IonitaDavid-Ştefan Ioniţă, Vicepreședinte 

„M-am născut în București, în anul 2001, într-o familie de economiști. Contrar profesiilor „cu cifre” ale părinților mei, eu am fost întotdeauna înclinat spre scris, istorie, geografie, șah și canto clasic.

Din anul 2016 sunt elev al Colegiului Național „Iulia Hasdeu”, pe profilul matematică-informatică bilingv engleză.

Am participat, în noiembrie 2017, în Praga, la proiectul internațional P.E.E.P. (Pan European Educational Project), cu tema „The power of music”, unde în echipa de 5 elevi care ne-a reprezentat țara, eu am avut sarcina de a prezenta istoria României și marii cântăreți și compozitori români, unor delegații din Olanda, Slovacia și Cehia.

Deși, în mod neprofesionist, cânt de mulți ani muzică clasică, preponderent în interiorul propriei case, am avut și o scurtă perioadă în care am urmat cursuri de canto clasic, si am reușit să obțin locul întâi la cele două concursuri la care am participat: „Copiii noștri au talent”, secțiunea canto, ediția a II-a din 2013, în cadrul Școlii Gimnaziale „Iancului” și „Talente împlinite”, ediția a VIII-a din 2015, în cadrul Colegiului Național de Muzică „George Enescu”.

Am luat cursuri de șah timp de 4 ani și am participat la diverse concursuri și olimpiade, unde am reușit să obțin diplome și medalii. O lecție importantă pe care am invațat-o la șah a fost că REGELE trebuie mereu apărat și prețuit, pentru că, deși are mai mult un rol simbolic, deplasându-se câte o pătrățică, el valorează întreg jocul. Dacă adversarul ți l-a înconjurat, ai pierdut. Această situație am descoperit-o și în realitate, chiar în istoria noastră.

Am devenit monarhist într-o conjunctură mai neobișnuită. Când eram în clasa a VI-a, am avut o profesoară de limba română care ne spunea zilnic despre „Regele trădător”, așa cum îl numea dumneaei. Pentru o scurtă perioadă de timp am și crezut-o, întrucât mă aflam la vârsta la care mintea copiilor poate fi ușor modelată de cei care le sunt profesori. Însă, pasionat fiind de mic de istorie, am citit mult despre acest subiect (despre Regele Mihai și ulterior despre monarhie), am avut norocul și de un anturaj cu care să pot dezbate teme politice și, astfel, de la un copil care îl disprețuia pe Rege, din cauză că fusese intoxicat cu informații mincinoase, de origine comunistă, am ajuns un devotat susținător și iubitor al Familiei Regale și al regalității în general.

Datorită acestor preocupări pe care le am, am căutat să mă asociez cu oameni care au aceleași valori ca și mine. Așa am descoperit pagina de facebook a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Aici am descoperit, într-o zi, o invitație de alăturare într-un proiect: Echipa de fotbal „România Regală”. Această echipă, constituită din amatori, iubitori ai fotbalului și ai Casei Regale, avea să joace în iunie 2017 un meci de fotbal, cu o selecționată din Serbia, alcătuită pe aceeași structură, pentru a comemora 95 de ani de la nunta Regelui Alexandru I al Regatului sârbilor, croaților și slovenilor, cu Principesa Mărioara a României.   Prin intermediul acestei echipe, am cunoscut mulți membrii ai ANRM, drept pentru care am aderat și eu la organizație, în decembrie 2017, întrucât am descoperit valori comune pe care le împărtășesc cu aceștia.

Asocierea mea cu ANRM-ul m-a pus în contact cu o parte din activitățile publice ale Familiei Regale, cât și cu activități cu tematică monarhistă, fiecare dintre aceste momente fiind încărcate cu emoție de toate felurile. Dintre acestea pot aminti meciul de fotbal mai sus menționat, Garden Party-ul de 10 mai și bineînțeles, cel mai fericit de până acum, momentul în care i-am oferit un buchet de flori Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, la finalul concertului susținut de Corul Regal, în memoria Regelui Mihai.

Pentru a încheia într-o notă succintă prezentarea mea, cu o metaforă șahistă, consider că pot fi asemuit micului pion de pe câmpul e2, care ocupă, în debutul jocului, poziția din fața regelui, care-l protejează, iar la nevoie înaintează două poziții, ocupând centrul tablei de joc.”

Membru A.N.R.M. din 2017. Secretar al Organizaţiei de Tineret în perioada 24 martie 2018-22 martie 2019 şi vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret din 23 martie 2019.

Alexandra Lemnaru, Membru Conducere

Alexandra Lemnaru, profesor Informatică și Tehnologia Informației,  s-a născut în iarna anului 1985, în orașul Ploiești, județul Prahova.

A studiat calculatorul de la 9 ani, în cadrul cursurilor de la Palatul Copiilor din Ploiești. A urmat Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești, profil Matematică Informatică, finalizând cu atestat și examen de Bacalaureat. În 2005 începe cursurile Universității Petrol – Gaze din Ploiești, Facultatea de Științe Economice, specializarea Informatică Economică, studii de licență.

Studii universitare de masterat în cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, Facultatea de Științe Ecomice, în Administrarea și Finanțarea Proiectelor de Dezvoltare, respectiv în Tehnologii Informatice pentru Afaceri .

S-a implicat în proiectul Erasmus+ implementat în școală, în orașul Ploiești.

Membru Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei din anul 2015.

Realizează un eseu în Publicația ‘Dimensiunea Europeană a noilor Educații și Valori Creștine’, 2016, intitulat ‘Tradiții și obiceiuri prin Oltenia și Muntenia’, în care amintește de Crăciunul Regal din perioada antebelica/interbelică.

Publică un text în volumul colectiv intitulat ‘Ana, Regina. Acasă pentru totdeauna’ în 2016, volum al domnului profesor doctor de la Universitatea din Iași, Alexandru Muraru.

Din 16 noiembrie 2019 este Secretar General al Organizației de Tineret.

 

Grupul de Observatori

Răzvan Apetrei, Președinte Onorific

Vezi mai sus.

Giuglea

Andrei Giuglea, Preşedinte Fondator

Este membru A.N.R.M. din iulie 2014. A fost preşedintele Organizaţiei de Tineret în perioada 7 august 2014-10 mai 2016.

Tudor2.jpg

Tudor Vişan-Miu, Secretar Fondator

n. 29 decembrie 1995, Bucureşti

Masterand al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, programul Experimente ale modernității (2018-2020). Absolvent al aceleiași facultăți (2015-2018; tema de licenţă: Principii dinastice în România. 1866-1947). Absolvent al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, Profilul Uman Filologie (2011-2015).

„Sunt implicat în A.N.R.M. din mai 2014, de când am 18 ani. Am scris primul text pro-monarhist în octombrie 2011, când aveam 15 ani.

Am publicat lucrarea istorică La şcoală cu Regele Mihai. Povestea Clasei Palatine (Editura Corint, 2016), care întăreşte argumentul că un monarh este pregătit din copilărie pentru viitorul său rol statal.

Am publicat volumul de convorbiri O viaţă… Tudor Vişan-Miu în dialog cu DINU ZAMFIRESCU (Editura Corint, 2019), care prezintă un model de moralitate din partea unei personalităţi apropiate de Regele Mihai I în Exil şi, de asemenea, cavaler al Ordinului „Coroana României”.

La solicitarea Casei Majestăţii Sale Regelui, am realizat două eseuri despre Regina Elisabeta şi Principesa Ileana, publicate pe site-ul www.romaniaregala.ro şi ulterior în volumul Anul Regal (Editura Adenium, Iaşi, 2016, co-editori Daniel Şandru şi Alexandru Muraru).

Am publicat studiul istoric Împreună la bine şi la greu: însoţitorii Regelui în Exil, în volumul Regele, comuniştii şi coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I (Editura Polirom, coord. Alexandru Muraru şi Andrei Muraru).

Sunt membru asociat al Institutului Român de Genealogie şi Heraldică „Sever Zotta” din anul 2013.

În 2013, când eram în liceu, am câştigat premiul „cel mai bun produs/serviciu” în cadrul programului “Compania” derulat de Junior Achievement România, în calitate de coordonator de echipă, cu proiectul servicii memorialistice (Memoria, „Toate familiile au o istorie”).

În 2014, am câştigat locul I la concursul de eseuri “Dimitrie Cantemir – Educator al Românilor”, organizat de către Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”.

În anii 2016 şi 2017 am fost unul dintre premianţii concursului de eseuri “Creștin-democrația în România și Europa”, organizat de Fundaţia Corneliu Coposu în parteneriat cu Fundaţia Academia Civică şi Fundaţia Hanns Seidel.”

Membru A.N.R.M. din 2014. A fost secretarul Organizaţiei de Tineret a A.N.R.M. în perioada 7 august 2014-9 mai 2016 şi președintele Organizației de Tineret a A.N.R.M. în perioada 10 mai 2016-22 martie 2019. A fost Președinte Onorific în perioada 23 martie-26 octombrie 2019, când s-a retras din motive personale și altele ce țin ce activitatea internă.

Au mai ocupat funcții:

13245966_779575572179866_1297728024_n

Irina-Andreea Cristea, Preşedinte

Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, Licență și Master (Politică Europeană și Românească).

Bursă Erasmus în Polonia – Wroclaw pe durata unui semestru din cadrul masterului.

Curs de contabilitate în cadrul Centrului Național de Formare și Perfecționare a Antreprenorilor, București (România).

Proiecte în cadrul mai multor ONG-uri din București și din Vrancea, precum CE-RE, Eventhor, ANT Focșani bazate în special pe implicarea tinerilor în activitățile sociale din orașele respective.

Membru A.N.R.M. din septembrie 2015. A fost secretarul Organizaţiei de Tineret în 26 martie 2017-23 martie 2018, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret în 23 martie 2018-13 septembrie 2019 și președintele Organizației de Tineret în 14 septembrie-15 noiembrie 2019.

martina-voicuMartina Voicu, Vicepreşedinte

Studii: absolvirea Colegiului German Goethe, cu atestatul DSD-Deutsche Sprach Diplom, studentă în anul I la Facultatea de Limbi si Literaturi Străine, secția: germană-suedeză. Proiecte in cadrul teatrului În Culise și în cadrul cursurilor TeenMedia începând de acum 5 ani.

Membru A.N.R.M. din mai 2015. A fost secretarul Organizaţiei de Tineret în perioada 10 mai 2016-25 martie 2017 şi vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret în perioada 26 martie-23 martie 2018.

andrei teodorescu.jpg

Andrei Teodorescu, Vicepreședinte (2017) și Secretar (2019)

”M-am născut la data de 22 ale lunii august ale anului 1992, în micuțul orășel de pe Mureș: Municipiul Deva, Județul Hunedoara.

La vârsta de 8 ani, în anul 1999 m-am relocat în Sătmar (n.r. – în prezent municipiul reședință de județ: Satu Mare), unde am urmat în continuare studiile Școlii Gimnaziale Nr.1 ”Grigore Moisil” din Satu Mare până la finalizarea studiilor în clasa a VIII-a. (în perioada 1999-2007).

În perioada liceului am urmat studiile liceale în cadrul unei instituții liceale tehnologice și anume: Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații ”Ion I.C. Brătianu” din Satu Mare, unde am dobândit: calificarea de tehnician electronist în telecomunicații, un atestat de limba engleză și Bacalaureatul (în perioada 2007-2011).

Studiile superioare de licență (scurtă durată) în sociologie le-am urmat în cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie de la Universitatea de Vest din Timișoara, obținând titlul de licențiat în sociologie (în perioada 2011 – 2014).

Studiile superioare masterale (de lungă durată) în Cercetare Sociologică Avansată le-am urmat în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială la Universitatea din București, cu titulatura de specialist pe cercetare în Sociologie (în perioada 2014 – 2016).

Din luna ianuarie a anului 2015 – prezent sunt membru al Organizației de Tineret a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala București.

În perioada 28 iunie 2016 – 14 octombrie 2016 am activat ca voluntar în cadrul Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” din București  cu următoarele activități:

Realizarea bazelor de date, analiza acestora și participarea la scrierea raportului de analiză in cadrul cercetării privind nevoile comunității din Oltenița, județul Călărași. Această analiză a contribuit în scrierea proiectului în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa 4.1 Dezvoltare Locală Integrată.

Participarea in calitatea de voluntar al Fundației la:

– Școala de Vară Interculturală – tabăra de vară organizată în cadrul Proiectului finanțat de Agenția Națională pentru Romi (A.N.R) – În căutarea demnității. Combaterea rasismului prin cercetare, educație și dezvoltare comunitară.

Realizarea bazelor de date, participarea la scrierea rapoartelor de analiză sociologică, interpretarea datelor în cadrul rapoartelor intermediare de evaluare în urma activităților desfășurate de către grupurile de inițiativă locale – În cadrul proiectului zefiR – Împreună pentru puterea de acțiune. Programul de Cooperare Elvețiano-Roman, Swiss – Romanian Cooperation Programme – Proiect cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

– Realizarea bazei de date, participarea la scrierea raportului de analiză, interpretarea datelor în

Realizarea analizei sociologice în cadrul proiectului: Terni Godi: Despre puterea de a visa. Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

În perioada octombrie 2015 – mai 2016 am activat în cadrul Asociației Studenților de la Sociologie și Asistență Socială – Universitatea din București, implicându-mă într-o serie de activități precum: consilierea studenților din anul de studiu, implicarea în cadrul departamentului de cercetare și statistică, introducerea datelor din chestionar în baza de date statistică pentru evaluarea sesiunii de examene aferentă semestrului I a anului universitar 2015-2016 și participarea la metodologia cercetării.

Ca experiență de muncă în cadrul Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară ”Împreună” din București am activat pe poziția de: Operator introducere, validare și prelucrare date in cadrul proiectului Social Inclusion through the provision of integrated social services at community level – Bacău County, Role Models Component – Ce vrei să te faci cand vei fi mare? – UNICEF – În perioada octombrie 2016 – ianuarie 2017.

Din Ianuarie – prezent activez ca voluntar în cadrul aceleași asociații.

Membru A.N.R.M. din ianuarie 2015. A fost vicepreşedintele organizaţiei de tineret în perioada 26 martie 2017-22 martie 2019 și secretar al organizației de tineret în perioada 14 septembrie – 28 octombrie 2019.

Alin-Valentin Borcea, Vicepreședinte

37837098_10214372640981352_912990780182757376_n (1)Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, licență în Științe Politice și Master în Relații Internaționale.

Pasionat de MONARHIE, istorie, diplomație, politică externă, istorie militară, mașini și ciclism, pe care îl practică frecvent.

În prezent, lucrează ca jurnalist de politică externă la un reputat post de televiziune din România. De asemenea, contribuie cu articole la paginile de Facebook și la blogul organizației.

Este unul dintre „ideologii” ANRM, fiind concentrat mai mult pe dimensiunea politico-diplomatică a monarhiei constituționale românești. De asemenea, promovează fervent avantajele unui asemenea sistem de guvernământ, dar și modurile în care poate readuce Coroana în fruntea României.

„Momentul de cotitură, bifurcația în destinul meu, a venit în 2011, atunci când Regele Mihai a fost invitat să țină un discurs în Parlamentul României, cu ocazia aniversării a 90 de ani de viață. Președintele pe care l-am susținut până atunci s-a lansat într-un atac virulent la adresa Regelui Mihai și a început să spună în public aceleași minciuni pe care le-au creat comuniștii după abolirea ilegitimă a Monarhiei. Am zis atunci că nu pot susține un asemenea om și m-am rupt definitiv de el din acea clipă.

Am privit discursul Regelui Mihai la televizor (regret că, în ciuda eforturilor mele și ale prietenilor, nu am putut fi în sală). Dar asta nu a diminuat emoția momentului, care îmi este vie în minte și când scriu aceste rânduri. În persoana Regelui, vedeam legătura cu o lume mai bună, o Românie mândră și demnă, o Românie democratică așa cum nu am mai avut din 1947. În seara următoare, m-am trezit cântând Imnul Regal împreună cu doi prieteni cu care, până atunci, aveam divergențe politice. A fost o legătură sudată de Regele Mihai.

Din toamna lui 2011 și până acum, am continuat să-l cunosc pe Regele Mihai, să cunosc Coroana Română, să cunosc Familia Regală și să descopăr ceee ce reprezintă pentru România: demnitate, respect, continuitate, democrație, libertate și tradiții.”

Membru A.N.R.M. din septembrie 2015. A fost vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret în 26 martie 2017-22 martie 2019 şi preşedintele Organizaţiei de Tineret în 23 martie-13 septembrie 2019. A redevenit vicepreşedinte în 14 septembrie 2019.