header1

Rapetreiăzvan APETREI, director general al Corului Regal
Acum cinci ani, pe 13 decembrie 2009, în Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, a avut loc concertul inaugural al Cameratei Regale. Îmi doresc ca următoarele cinci Crăciunuri să aducă noi miracole românilor şi atunci când vom sărbători 10 ani de existenţă ai Cameratei Regale, să o facem în Regatul Reîntregit al României.

badeaAna-Maria BADEA

Doresc o schimbare în România.

balintPaul-Marian BALINT

Monarhist convins.

bindarCarmen BINDAR

Restaurarea Monarhiei reprezintă şansa poporului român de a se ridica din vremurile acestea corupte.

Alin BORCEA

13151643_595413510616569_2597324250125762218_nCasa Regală poate oferi, prin puterea exemplului, reperul moral
necesar care să ajute românii să treacă peste trauma severă numită
regimul comunist. De asemenea, Coroana face legătura cu o perioadă
în care liderii politici autentici, care puteau interesul general
mai sus decât interesul propriu, reușeau să se afirme și să-și lase
amprenta asupra țării. În plus, Monarhul reprezintă factorul de
moderație atât de necesar în țara noastră.

busneagIoana-Ruxandra BUŞNEAG

Consider că restaurarea monarhiei este o şansă pentru dezvoltarea ţării, pentru reafirmarea valorilor pierdute în perioada comunistă, dar şi pentru renaşterea patriotismului la nivelul întregii societăţi.

butoiMaria-Luiza BUTOI

Sunt de părere că Monarhia Constituţională este singura cale de a asigura imparţialitatea în lupta dintre partide şi cred că este singura cale prin care românii pot avea în continuare un model. În ziua de astăzi există acea vorbă în legătură cu politicienii – indiferent din ce partid fac parte aceştia – „Cu toţii sunt la fel”. Cu toate acestea, Coroana va fi întotdeauna un model de onoare, bun simţ, maniere, nobileţe. Convingerea mea în legătură cu trecerea la Monarhie Constituţională există de mai mult timp, din timpul liceului însă nu am ştiut până acum cum aş putea face ceva în privinţa acestui fapt. Am ales Facultatea de Medicină pentru a ajuta români, iar acum cred că aş putea ajuta şi altfel: prin susţinerea Coroanei, a Monarhiei Constituţionale, a existenţei unui model de onoare şi educaţie şi a imparţialităţii vieţii politice. Trăiască Regele!

chituTiberius CHIŢU

Sunt un simpatizant al Casei Regale din România. Doresc revenirea la Monarhie din „dragoste” faţă de adevăratele valori naţionale.

Marius-Aurelian CONSTANTIN

Casa Regală este un model demn de urmat, avem nevoie de modele. Nimic fără Dumnezeu!

craciunescuDan-Ştefan CRĂCIUNESCU

Monarhia este adevărata conducere a României, cel mai bun sistem de drept şi anumite personalităţi publice cu care ne mândrim peste hotare.

Irina CRISTEA

13245966_779575572179866_1297728024_nCred că România și-ar redobândi identitatea și demnitatea
numai sub Coroana Regală. Cred în monarhie pentru că îmi
iubesc țara și sunt ferm convinsă de faptul că numai sub
monarhie România și-ar putea găsi echilibrul din toate
punctele de vedere, atât pe plan intern cât și extern.

dumitruDaniel DUMITRU

Sunt un regalist convins, vreau să fac tot ce pot pentru restaurarea monarhiei.

focsaMădălin-Cristian FOCŞA

Anularea tuturor efectelor regimului comunist înseamnă revenirea la noi înşine, anularea a ceea ce ne-a fost impus cu sila de o putere străină (URSS): însăşi fiinţa statului român actual. Stat care a fost abuziv înfiinţat la 30 decembrie 1947, şi care, sub o formă sau alta, a ajuns până la noi. Azi, încă avem şansa ca „legătura” Neamului Românesc cu ultimul său stat liber şi just, de dinainte de comunism, să trăiască, să fie printre noi: Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Ovidiu StefanOvidiu Ştefan GHERASIM, Preşedinte al Asociaţiei Tineretului ONU din România – Filiala Iaşi

Identitatea României, a poporului român, indiferent de cât au reușit comuniștii de înainte dar și cei de după să falsifice, este ireversibil și nealterat legată, până la Groza și Dej, de conceptul monarhic de guvernământ. Mai important, de Domnii, Principii și Regii săi! De acel cap al țării, al cărui înalt scop în viață, de-o fi Domnul unul bun, e starea lor de bine și protejarea gliei din vechi străbuni! Nu întâmplător asistăm azi la o incompatibilitate imensă între Republică și societate, între cetățean și Președinte. … Nu poți face omul să înțeleagă, mai ales să asimileze conceptual Republica, într-o țară în care istoria dar și bunicii l-au invățat într-un spirit monarhic pur, fără să îi provoci o puternică și profundă criză de indentitate! Monarhia nu este altceva decât continuarea firească a României organice, profunde, istorice, așa cum ar fi trebuit să fie în mod natural. De ce forțăm opusul? De ce negăm propriile origini? De ce ne plângem de vid identitar?

GiugleaAndrei-Răzvan GIUGLEA

Sunt foarte interesat de identitatea naţională. Vreau ca în această perioadă de confuzie să pot lua legătura cu oameni care au ştiut să se uite în trecutul ţării până la ultima vreme de unitate adevarată, în care expresia „Trăiasca Regele!” era pe buzele tuturor oamenilor cu capul pe umeri. Vreau să fiu la curent cu această alianţă, să îmi ofer timpul, abilităţile şi determinarea pentru a duce mai departe această mişcare nobilă.

gordonGabriel GORDON

Puritatea cu care forma de guvernământ monarhică mi-a aprins dorinţa de a face parte din asociaţia care doreşte s-o restaureze.

halit2Claudiu-Stelian HALID

Pentru mine, monarhia ca sistem politic înseamnă o succesiune de oameni nobili, educaţi, cultivaţi, nu de oameni mediocri (marinari, electricieni, cizmari).

hritcuMarius-Silviu HRITCU

Doresc reinstaurarea monarhiei, deoarece actualul mod de conducere a ţării noastre este unul corupt, în toata structura guvernamentală şi subordonaţii lor.

ionescuBogdan-Nicolae IONESCU

România a cunoscut cea mai prosperă perioadă în vremea Monarhiei. Încă de mic regele este educat în a guverna, nu în interes propriu, ci în interesul ţării. Dat fiind că mandatul regelui este pe viaţă, acesta nu are „grija” de a se îmbogăţii, de a fi corupt, ci de a promova alte valori care nu ţin de cele materiale. Consider că Monarhia Constituţională este singura şi cea mai bună cale pe care România trebuie să mearga pentru a evolua şi a iesi de sub jugul acestei clase politice pline de interese personale.

kojovici Mihai-Valentin KOJOVICI

Monarhia a fost prezentă în România cu mult înainte să mă nasc eu, am trăit 5 ani în Regatul Unit şi am văzut cât de mult ştiu străinii despre regele nostru şi cât de apreciat este. Majestatea Sa iubeşte această ţară şi, prin simpla prezenţă, va aduce mai multe beneficii ţării cât şi neplăceri unei clase politice care nu mai are coloana vertrebală.

lemnaruAlexandra LEMNARU

De ce sunt monarhistă? După mai bine de o jumătate de secol de pribegie prin furtuna creată de comunism, consider că România trebuie să își primească înapoi lucrurile cele mai de preț pe care le-au făurit înaintașii noștri-Coroana Romană, oameni care țin cu adevărat la neam și la tară pe tronul tării și nu în ultimul rând identitatea. Românul este român prin întoarcerea la matricea sa fundamentală-monarhia. La fel cum Brâncuși nu e Brâncuși fără Coloana Infinitului sau Masa Tăcerii, noi nu suntem noi fără ceea ce au construit Carol I și Ferdinand cel Loial, iar la timpuri noi monarhia este garantul democrației în adevăratul sens al cuvântului. Când văd copilul cu părul cu cârlionți aurii fluturând drapelul României Regale știu că monarhia este viitorul pe care îi merită copiii României.

manolacheVlad-Andrei MANOLACHE

Regalitatea a construit România modernă, independentă şi stabilă. Republica este o relicvă a comunismului invadator.

maicanIonuţ MĂICAN

Apreciez conceptul de „Monarhie” şi consider că ANRM este capabilă să schimbe mentaitatea românilor despre acest concept şi să le întărească încrederea.

motea2Ion MOTEA, membru fondator ANRM

Monarhia redă România românilor! Coroana ce a ocrotit neamul românesc din grădina Maicii Domnului, trebuie redată românilor. Monarhia este garantul adevăratei democrații pure, ea nu este doar pentru o anumită categorie de cetățeni ea este pentru fiecare cetățean.

Andrei MOZARA

Consider că Majestatea Sa Regele Mihai I este conducătorul legitim al Ţării. Consider republica ilegală şi cred că refacerea spirituală şi economică a ţării poate fi înfăpuită doar într-un regim monarhic, regim care i-a adus independenţa şi reîntregirea.

nicuDan NICU

Vreau sincer revenirea la monarhie, pentru că un guvern al Regelui va putea pune problema Basarabiei.

pacurariAlexandra-Maria PĂCURARI-GORDON

Ţările cu economice stabilă şi nivel bun de trai sunt cele conduse de monarhi.

pasareanuDaniela PĂSĂREANU

Am constatat ca doar alăturându-mă vouă pot să găsesc energia luată de la alţii mai experimentaţi când a mea e epuizată de a explica că noi avem o Familie Regală care ne vrea binele şi că monarhia este singura formă de guvernământ în care puterea este exercitată spre binele tuturor.

petcuTudor PETCU

Monarhia română a reprezentat unul din cele mai strălucite momente din istoria ţării noastre, capitol care a dat un sens şi o vigoare. României. Cu alte cuvinte, i-a dat o demnitate pe care generaţiile contemporane, educate în spirit republican, o invidiază într-un fel, neînţelegându-i totuşi valoarea şi rolul său de modernizare.

radoviciMihai Cristopher Marian RADOVICI

Doresc să ader la Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei din dragoste pentru Majestățile Lor, Regele Mihai I și Regina Ana, care mi-au făcut onoarea de a-mi fi nași spirituali.

 dianaDiana-Iulia RADU

Doresc ca România să revină la statutul de ţară monarhică.

suditoiuAlexandru SUDIŢOIU

Monarhia poate garanta ceea ce republica prezidențială nu poate:

-monarhul este independent de partide, deci poate fi un bun arbitru politic
-monarhul se află în funcție pe viață, deci nu este interesat de doar patru-cinci ani de mandat
-monarhul poate garanta că ceva bun făcut de un guvern nu va fi ușor dărâmat de altul
-monarhul este un simbol de unitate și stabilitate, reprezentativ pentru un popor, nu pentru o parte
-monarhul este un simbol național, nu ideologic sau politic
-monarhul are atribuții limitate, cât să-și asigure rolul simbolic și de arbitru

serbescuHoraţiu ŞERBESCU, membru fondator ANRM

Abia aştept revenirea la monarhie!tutica

Alexandru TUŢICĂ

Monarhia reprezintă singura cale prin care ţara noastră poate ieşi din impasul politic actual. Trăiască Regele!

ursuIon URSU, preşedinte al Organizaţiei Studenţilor Basarabeni (2013-2015)

Sunt monarhist de când mă știu. Cred sincer că monarhia este șansa României pentru un viitor demn și prosper!

uscoiBogdan USCOI

Susţin monarhia din următoarele considerente:

  • lipsa totală a încrederii în forma actuală de guvernământ
  • admiraţia faţă de Casa Regală a României
  • încrederea în instituţia monarhică
  • realizările Casei Regale a României

vicolDora VICOL

Prefer monarhia pentru că în perioada monarhiei eram mai uniţi, mai serioşi, mai prosperi . Şi aş dori să fie ca înainte.

VieruOana-Christine VIERU

Am crescut de mică cu ideea de monarhie – ţinând cont că tatăl meu s-a născut în 1928 şi este un monarhist convins. Primul cântec pe care l-am învăţat de copil a fost Imnul Regal şi pot spune că regret că nu m-am născut şi eu într-un regim monarhic, dar sper ca monarhia să aibă un viitor în România şi de aceea militez pentru Restaurarea Monarhiei în Romania. Doamne ajută!

1 - CopyTudor VIŞAN-MIU

Sunt monarhist din respect faţă de trecut, în baza spiritului de adevăr care atestă că România este Regat. Stema naţională ar trebui să aibă coroană – simbol al suveranităţii, iar ziua naţională ar trebui să fie 10 mai – ziua independenţei. În forma ultimă de respect al adevărului istoric, forma de guvernământ a ţării ar trebui să fie cea tradiţională: Monarhia – atât de mişelesc doborâtă în 1947 de sovietici, care au impus o formă fără fond: Republica Populară Română. Căci, după cum spunea genialul Maiorescu: ”… fără cultură poate încă trăi un popor cu nădejdea că în momentul firesc al dezvoltării sale se va ivi şi această formă binefăcătoare a vieţii omeneşti; dar cu o cultură falsă nu poate trăi un popor, şi dacă stăruieşte în ea, atunci dă un exemplu mai mult pentru vechea lege a istoriei: că în lupta între civilizarea adevărată şi între o naţiune rezistentă se nimiceşte naţiunea, dar niciodată adevărul” (1868).

martina-voicuMartina VOICU

România s-ar dezvolta într-un timp mult mai scurt și s-ar
investii în domenii bogate nemanipulate la maximă capacitate până în prezent dacă ar fi condusă de un monarh. Luând în considerare educația superioară pe care o primește un membru al unei Case Regale multe
conflicte nu ar mai exista, corupția s-ar diminua considerabil iar copiii ar putea învăța din nou ce înseamnă patriotismul, să-ți iubești țara și să-i fi loial mereu.