„A vorbi despre monarhie și, mai ales, despre reinstaurarea ei ca formă de guvernământ după o perioadă de zeci de ani în care oamenilor li s-au livrat informații toxice despre Familia Regală a României cred că, pentru unii este surprinzător, iar pentru alții revoltător. 

Eu consider monarhia constituțională o soluție de a oferi un viitor așa cum merită această țară rumoasă, cu atât de mult potențial și cu oameni minunați! O țară care are o soartă nedreaptă. Monarhia, în vremea guvernării, și-a dovedit pe deplin capacitatea de a crea o țară înfloritoare, o Monarhie care a oferit adevărați lideri politici, oameni care s-au luptat pentru ea până în ceasul morții. 

Monarhii României au fost oameni exemplari, demni, iubitori de țară și de neam, simpli și care, prin comportamentul și atitudinea lor au inspirat o mulțime de oameni. Oameni pentru care interesul personal nu a existat! Vreau să ofer doar câteva exemple. România Mare a fost țelul pentru care Majestatea Sa, Regina Maria a României, a luptat neîncetat, biruind la final. În acest sens, a discutat cu liderii mondiali în cadrul Conferinței de Pace de la Paris, punându-le în vedere toate motivele pentru care România Unită ar trebui să existe. A fost prezentă pe front, lângă răniți, oferindu-le alinare atât morală, cât și medicală, tocmai de aceea a fost supranumită ‘’mama răniților’’. Majestatea Sa, Regele Mihai I al României a militat pentru intrarea României în NATO și Uniunea Europeană încă din 2001. 

Cred că monarhia constituțională este cheia unei guvernări eficiente, din care ne-am alege cu oameni politici de o ținută morală exemplară și pentru care nu ar exista interese ascunse. Eu cred în reinstaurarea monarhiei ca formă de guvernământ, cred că în acest mod am putea avea un viitor strălucit. Am susținut și susțin reinstaurarea monarhiei constituționale. Majestatea Sa, Regina Margareta a României, încă de la revenirea în țară în ianuarie 1990 împreună cu Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României a hotărât punerea bazelor Fundației Principesa Margareta a României. Implicarea Majestății Sale încă de la revenirea în țară și până în prezent, precum și atitudinea sa față de țară și popor, simplitatea și exemplul moral oferit sunt doar câteva dintre aspectele pe baza cărora susțin revenirea monarhiei constituționale ca formă de guvernământ, iar pe Tron pe Majestatea Sa, Regina Margareta a României. 

La final, aleg să spun doar: Monarhia salvează România! Nihil sine Deo!”

Cristian Rășină