Mesajul tinerilor monarhişti la a 5-a aniversare

7 august 2019

Dragi colegi şi prieteni,

Iată-ne ajunși la cea de-a 5-a aniversare a noastră, a Tinerilor monarhiști. Acest moment constituie un prilej de reflecție si de amintire.

A trecut aproape un an de la sărbătoarea Centenarului Întregirii, moment onorat de către Majestatea Sa Regina Margareta, fiind, de altfel, primul Său an în calitate de Cap al Familiei și Șef al Dinastiei. Acest an a fost umbrit de durerea și suferința de după pierderea iubitului nostru Rege Mihai I cel Loial, dar să nu uităm că monarhia înseamnă ereditate, viitor, moștenire. Urmașa Regelui ne-a oferit atâtea motive să ne simțim bucuroși și mândri.

Centenarul României Mari ne-a găsit la Chişinău, unde am participat la Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018, precum şi Alba Iulia, unde am participat la Marea Adunare Centenară din 1 decembrie 2018. Ambele oraşe sunt locul unde s-au luat deciziile, înţelepte şi vizionare, de unire cu România. Un gând bun a fost îndreptat de noi şi spre Cernăuţi.

La 1 Decembrie, Regina noastră, alături de Principele-Consort şi de Principese, s-au aflat în Cetatea Unirii, pentru a îmbogăţi sărbătorirea centenarului cu prezenţa Familiei Suveranilor Unirii, dar şi pentru a transmite un mesaj de unitate pentru viitor.

Un alt moment de bucurie pentru noi este stabilirea în România a celei de-a 4-a fiice a Regelui Mihai și Reginei Ana: Principesa Sofia. În acest timp, fiica Alteţei Sale Regale, domnișoara Elisabeta-Maria, cea mai tânără nepoată a Reginei, a descoperit frumusețea, ospitalitatea și căldura țării Familiei Sale.

Am comemorat, recent, trei ani fără Regina Ana. Fie ca amintirea Sa să rămână în inima românilor și dragostea dintre Majestatea Sa și Regele Mihai, care a ars cu pasiune și loialitate 68 de ani, să ne fie model de prețuire și continuitate.

Nepotul Regelui, Nicolae, și-a unit destinul alături de o româncă. Le dorim tot binele și multă înțelepciune.

Dragi colegi şi prieteni,

            Aniversarea noastră oferă perspective pentru viitor. Prin implicarea noastră, am arătat că monarhia nu este o instituţie a trecutului, ci o instituţie vie, vibrantă, care constituie temelia instituţională a unora dintre cele mai civilizate state din Europa.

            Restaurarea monarhiei şi unirea cu Basarabia rămân, în anul 2019, cauzele care pot asigura o renaştere a Naţiunii Române, întemeiată pe valorile fondatorilor României Mari.

            Esenţa activităţii noastre se întemeiază pe valorile morale pe care le promovăm. Suntem datori de a fi buni români, dar şi buni profesionişti. Contribuţia la viitorul României de mâine se face zi de zi, oră de oră. Loialitatea şi devotamentul nostru pentru Casa Regală ne inspiră să fim oameni mai buni, mai onorabili.

Trăiască Regina!

Alexandru Ungurean

Locţiitorul Preşedintelui Organizaţiei de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

Image result for stema regala a romaniei