Text scris de Cezar Iacob, elev în Ploieşti.

„Pentru mine, ca tânăr si ca un bun român, monarhia reprezintă modul prin care țara noastră poate să se dezvolte. Un regim monarhic constituțional poate reda oamenilor speranța în ziua de mâine.

Având în vedere toate împlinirile statului român în perioada în care suveranii țării erau conducătorii noştri, pot şi putem afirma fără nicio reținere că valorile Coroanei regale sunt necesare pentru existența țării noastre.

Sunt copleşit de acest noroc pe care românii îl au, de a se mândri cu o Familie Regală frumoasă şi plină de tradiție. Rolul pe care Casa Regală l-a avut în istoria noastră a fost esențial în crearea României moderne.

Am certitudinea că Familia Regală îşi va croi calea, ca în cele din urmă, România să ajungă unde îi este locul. Monarhia în România înseamnă pace şi prosperitate. Nimeni nu reprezintă valorile şi idealurile neamului românesc mai bine decât Casa Regală. Găsesc necesară reinstaurarea monarhiei constituționale în România. Cea mai importantă năzuință a noastră timp de 71 de ani este reinstaurarea monarhiei. În anul Centenarului Marii Uniri este momentul ca poporul român să ințelagă semnificația şi nevoia României de a fi Regat.

Monarhia pentru români este o instituție şi un exemplu a conduitei morale si a unității neamului.

Cu o Românie Regală, demintatea românilor va fi impusă în fața întregii lumi şi astfel vom recâştiga respectul cuvenit.”