Marţi, 7 august 2018

Organizaţia de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei face public următorul mesaj:

Mesaj pentru tinerii monarhişti: Să onorăm moştenirea Regelui Mihai!

Stimaţi tineri, colegi şi prieteni,

În anul 2018 sărbătorim Centenarul Întregirii României, când, din primăvară până în iarnă, în anul 1918, la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia, s-a votat unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu Regatul României, sub domnia Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria.

În ajunul acestui an de sărbătoare, românii l-au condus pe Regele Mihai I, nepotul Suveranilor Întregitori, pe ultimul Său drum, alături de Familia Regală, Biserică, Armată şi Casele Regale europene. Marea Trecere a Regelui Mihai I din această lume a unit naţiunea în jurul simbolului Coroanei.

Moştenirea Regelui Mihai I se poate găsi în multele locuri în care Suveranul a semănat, iar eforturile Sale au dat roade. Marea sa victorie o vedem în dragostea, devotamentul şi deferenţa pe care românii o au faţă de Familia Regală a României.

Moştenitoarea directă a Regelui Mihai I este prima Sa fiică, Majestatea Sa Regina Margareta, Custodele Coroanei Române. În ultimele zile în care tatăl Majestăţii Sale era în viaţă, moştenitoarea Sa afirma: „De-a lungul vieții mele, farul luminos a tot ce am înfăptuit a fost tatăl meu; ori de câte ori m-am întrebat ce cale să iau, nu a trebuit decât să mă uit la acel far și să primesc răspunsul corect”. În încheiere, a spus: „fac în fața tuturor românilor legământul că lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte și îndreptățite, nu se va stinge niciodată”.

Centenarul Întregirii României este o sărbătoare care stă sub semnul puterii unificatoare a Coroanei, precum şi sub farul călăuzitor al Regelui. „A aduce omagiu regilor noștri, a comemora sacrificiul armatei și a manifesta gratitudine față de națiunea română este, așadar, o datorie patriotică și civică. Dar nu numai atât. A vorbi despre cumpăna prin care a trecut România acum 100 de ani este un mod de a zidi viitorul”, a afirmat Regina Margareta despre Centenar.

Primul moment festiv al anului 2018 a fost prilejuit de centenarul unirii Basarabiei cu Regatul României.

În ziua de sâmbătă, 24 martie, organizaţia de tineret a avut adunarea sa generală, găzduită la Iaşi de Ateneul din Tătăraşi, aflat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regina Margareta.

În ziua de duminică, 25 martie, membrii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei au participat, la Chişinău, la evenimentul desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizat de Alianţa pentru Centenar.

În ziua de luni, 26 martie, reprezentanţii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei prezenţi la ceremonia de decorări găzduită în Sala Tronului din Palatul Regal i-au adresat Reginei cuvenitele urări cu ocazia aniversării Majestăţii Sale. Majestatea Sa a aflat cu bucurie despre prezenţa monarhiştilor la adunarea centenară de la Chişinău şi despre implicarea lor în cadrul Alianţei pentru Centenar.

În ziua de marţi, 27 martie, reprezentanţii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei au fost prezenţi, alături de colegii din Alianţa pentru Centenar, la sesiunea solemnă a Parlamentului dedicată centenarului unirii Basarabiei cu Regatul României. În cuvântarea sa, Regina Margareta a afirmat: „Contribuţia Casei Regale la integrarea europeană a Republicii Moldova a început acum o sută de ani, în Basarabia străbunicilor mei, Ferdinand şi Maria. (…) Astăzi, datoria de a sprijini pe fraţii noştri din afara frontierelor României nu trebuie să cunoască limite, nici condiţionări”. În declaraţia adoptată de Parlamentul României, aleşii din forul legislativ au declarat că „România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora”.

Unirea cu Basarabia este, astăzi, unul dintre cele mai măreţe proiecte ale naţiunii române, întemeiate pe principiile şi valorile generaţiei care a făcut Marea Unire din 1918. Celălalt mare proiect al generaţiei noastre este restaurarea monarhiei constituţionale. Stă în puterea societăţii civile de a transforma aceste cauze în  proiecte naţionale, sprijinind o Constituţie monarhică pe care un Parlament sau o Adunare Constituantă o va adopta, unind sub Coroană românii de la Nistru până la Tisa.

Nu aduce anul ce aduce ceasul. Viitorul ne promite mult.

Trăiască Regina!

 

Consiliul Naţional al Organizaţiei de Tineret a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – ales la 24 martie 2018, Iaşi

Răzvan Apetrei, Preşedinte onorific

Tudor Vişan-Miu, Preşedinte

Alin-Valentin Borcea,Vicepreşedinte

Andrei Teodorescu, Vicepreşedinte

Irina-Andreea Cristea, Vicepreşedinte

David-Ştefan Ioniţă, Secretar

Reclame